Val

Valsituationer brukar vålla en del besvär för de som har svårt att bestämma sig. Den klassiska sketchen där Lars Ekborg skall välja mellan Expressen eller Aftonbladet är ett roligt exempel på det.

Val, politik
Att rösta i ett val är i allra högsta grad ett val som kräver fundering. Antalet partier som vill in i riksdagen växer år från år. Nu senast är det Piratpartiet som aspirerar på en plats i riksdagen. De tillsammans med andra mer etablerade partier ber om en fyra års period där de tror sig kunna påverka och göra skillnad.
Att riksdagen har makt är inte så mycket att tveka om. Men vilket parti skall man satsa på?
Ett val det med. Inget parti lär svara emot alla de åsikter man har så det lär bli till att välja det som kommer närmast ens egna åsikter. Alla lovar dock presenter till sina väljare i olika former.

Val, personligt
Att göra val av mer personlig karaktär som berör det egna livet mer direkt eller de närståendes liv är också det en utmaning. Ny bil, och i så fall vilken?
Är det miljön som skall avgöra i det fallet så man väljer den mest miljövänliga bilen eller en som är säker. Ett val är det, båda sakerna går inte att förena. Så man får välja mellan miljö eller säkerhet.
Inte ett val på samma nivå som mellan Expressen eller Aftonbladet men näst intill.
På ett inte fullt så allvarligt plan kan man fundera på om val av presenter innehåller samma problematik. Att köpa kläder till sin partner kan de verkligen se ut som de här trosorna eller blir det för mycket. Nu ligger det här förvisso inom det som kan kallas flärd så det kanske inte gör så mycket vad man väljer.
Mycket att fundera på. Men på ett sätt består hela livet av olika val. Där skillnaden mellan att bland språkresor och vilket land man åker till har betydelse för vad man kommer hem med.